Wie Ben Ik

Ze zeggen altijd dat je nooit te oud bent om te leren, daarom ga ik er juist nu 100% voor.”

Zelf merk ik dat leergierig zijn sterk in mijn bloed zit. Om door te ontwikkelen tot een succesvolle commerciële expert is het belangrijk om met motivatie te leren. Daarnaast moet je ook meetbare resultaten kunnen opleveren. In mijn achterhoofd weet ik dat ik nog jong ben en mijn oneindige leergierigheid word daardoor dus gestimuleerd door onzekerheden oftewel het “imposter syndrome”. Naast dat ik onzeker en leergierig ben heb ik gelukkig wel een duidelijk doel. Mijn koppige karakter brengt mij hierin positief verder.

Mijn Branding Poster 

Op mijn branding poster zie je wat ik er in mijn hoofd speelt en hoe ik in elkaar zit. Voor deze opdracht staat dezelfde quote als op de homepage bovenaan waar ik sterk in geloof. Daarnaast staan mijn doelen voor het 1e studiejaar en de langetermijnvisie snel opgeschreven. 

In de “Wat wil ik?” pagina ga ik hierop dieper in doormiddel van een SMART vormgeving. Mijn strengths, weaknesses, eigenschappen en kernwaarden laten zien hoe ik in elkaar zit en wat voor mij belangrijk is. Als laatste heb ik mijn vrije tijds hobbies linksonder visueel weergegeven.

Mindset

Professor Carol Dweck onderzocht waarom sommige mensen succesvol zijn en andere niet. Ze ontdekte dat mensen twee mindsets kunnen hebben. Een growth of een fixed mindset. Welke mindset jij op bepaalde momenten -bewust of onbewust- toepast, kan veel effect hebben op hoe succesvol jij bent. Hoe sta ik hier in en hoe kunnen deze mindsets me in mijn studie (en daarbuiten) helpen om jezelf verder te ontwikkelen? Ik kijk hiervoor naar de volgende onderwerpen…

Obsessief

Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik eindeloos gefascineerd kan zijn over een bepaald onderwerp waardoor het soms als obsessie kan overkomen, met name op het gebied van marketing.

Creatief

Ondanks het minimalistische kleurenpalet van mijn website zie ik mezelf als creatief persoon. Dit komt bij mij niet in de vorm van muziek of kunst maar in de vorm van probleemoplossend vermogen, visualisatie en buiten de kaders kunnen denken.

Leergierig

Zoals lezen is in mijn BLOGS ben ik zeer leergierig. Ik ben van nature een nieuwsgierig persoon en houd ervan om mij compleet te verdiepen in onderwerpen die mij interesseren.

Waarin Wil Ik Ontwikkelen?

Omgaan met perfectionisme

Naast de vaardigheden die ik al beheers is er altijd ruimte om slechte vaardigheden te beheersen. In het verleden heb ik veel last gehad van faalangst. Dit heeft veel invloed gehad op mijn schoolprestaties. Zo ben ik na het behalen van mij vmbo-gt diploma door gaan studeren en ben ik nu HBO-studente. De faalangst is er soms nog steeds en heeft veel relatie met mijn “imposter syndrome” en perfectionisme.

Omgaan met perfectionisme

Naast de vaardigheden die ik al beheers is er altijd ruimte om slechte vaardigheden te beheersen. In het verleden heb ik veel last gehad van faalangst. Dit heeft veel invloed gehad op mijn schoolprestaties. Zo ben ik na het behalen van mij vmbo-gt diploma door gaan studeren en ben ik nu HBO-studente. De faalangst is er soms nog steeds en heeft veel relatie met mijn “imposter syndrome” en perfectionisme.